Koulutiellä jälleen, tosin nyt opiskelu on jotain ihan muuta kuin mikään tähän mennessä. 4-kympin kriisiin kuuluu kuulemma, että lähdetään opiskelemaan joko hoito- ja hoiva-alaa tai sitten käsityöläisammattiin ja minä sitten valitsin tämän jälkimmäisen. Sattuman ja suosituksen kautta alaksi valikoitui tarpeistonvalmistus ja tällä tiellä ollaan ja katsotaan mihin asti se vie. Vaan mennessä näkee ja täältä blogista voi seurata, että mitä kaikkea olen ennättänyt oppia.

Sana tarpeistonvalmistus ei kerro monellekaan juuri mitään, mutta kun sitä hiukan avaa, että kyseessä on teatterin pienrekvisiitta, niin jo vähän enemmän. Tarpeistonvalmistus on lähinnä sitä, mikä jää lavastuksen ja puvustuksen väliin.


perjantai 15. helmikuuta 2013

Harrastukset

Kehyspaja 2

Edelleen olen jatkanut itse ottamieni kuvien kehystämistä. Kehykset olen tehnyt aikaisempaan tapaan valmiista kehyslistoista ihan sillä, että mikä sopii kuviin kaikista parhaiten, mutta myös sillä, että tämä perustekniikka tulisi tutuksi.

Tämä on kehystetty sellaisen touhotuspäivän jälkeen, kun kaikki tuntui menevän pieleen. Kun sitten viimein pidin kädessä valmista taulua, niin olo oli jo rauhallinen ja rento; sentään joku onnistui ja siitä taululle myös kuvaan sopiva nimi: mielenrauhaa.

Mielenrauhaa - tyyntä, valoa ja väriä syyspäivänä Pikku-Vesijärvellä
Seuraavissa tauluissa halusin leikkiä paspis-paperilla, sillä mielestäni kumpikaan väri ei yksinään sopinut tauluun, mutta yhdessä kyllä. Olin kuvitellut, ettei voisi olla kovin hankalaa leikata kahdesta erivärisestä paperista aukkoa kuvalle, mutta teettipä se vaan töitä. Aukon reunat leikkautuvat vinosti ja koska tässä koko reuna leikkautui sitten vinoksi aukon puolelta, niin toinenkin reuna piti saada vinoksi, jotta reunat menisivät yhdistäessä mukavasti limittäin. Vaan olipa yllättävän hankalaa, mutta onnistui kuitenkin. Värien saumakohdat vahvistin kasviteipillä, mutta muuten kehystys kävi kuten aikaisemminkin.

Kultaiset kehykset hiukan arveluttivat, kun näin ne taas listana, mutta kun ne olivat kehyksenä, niin ymmärsin, miksi ne olin alunperin valinnut; ne vaan täydensivät parhaiten kuvia ja paspista.

Lahden satama auringonlaskun aikaan

Tyyni syysilta Lahden satamassa
Tämä on taas kehystetty ilman turhia kikkailuja ja kun oli vähän kiire, niin huomasin, että kyllä tämä jo sujuu omatoimisestikin. Ihan vaan muutamalla tarkennuskysymyksellä sain säädöt ja muut kohdallensa.

Lahden radiomastot Vesijärveltä päin