Koulutiellä jälleen, tosin nyt opiskelu on jotain ihan muuta kuin mikään tähän mennessä. 4-kympin kriisiin kuuluu kuulemma, että lähdetään opiskelemaan joko hoito- ja hoiva-alaa tai sitten käsityöläisammattiin ja minä sitten valitsin tämän jälkimmäisen. Sattuman ja suosituksen kautta alaksi valikoitui tarpeistonvalmistus ja tällä tiellä ollaan ja katsotaan mihin asti se vie. Vaan mennessä näkee ja täältä blogista voi seurata, että mitä kaikkea olen ennättänyt oppia.

Sana tarpeistonvalmistus ei kerro monellekaan juuri mitään, mutta kun sitä hiukan avaa, että kyseessä on teatterin pienrekvisiitta, niin jo vähän enemmän. Tarpeistonvalmistus on lähinnä sitä, mikä jää lavastuksen ja puvustuksen väliin.


maanantai 18. helmikuuta 2013

Harrastukset

Kehyspaja 3

Jotain uutta entisen keskelle. Nyt alkaa tuo peruskehystys olla jotenkin hanskassa ja tässä jo kokeilin hiukan jotain uutta; kelluvaa kiinnitystä. Ideana on, että kasvisliimateipistä leikataan ohuita suikaleita ja ne liimataan keskeltä ristiksi liimapinnat vastakkain. Tällöin toisen teipin voi kiinnittää kuvan taakse ja toisen taustapahviin.


Tosiaan ensin kostutetaan toinen teippipuolisko ja liimataan se kuvan taakse ja sen jälkeen kostutetaan toinen teippi, jolloin kuvan voi nyt sitten liimata taustapahviin.


Kiinnitin tällä tekniikalla sarjakuvan taustapahviin. Paspiksen olin leikannut ihan tavalliseen tapaan ja kiinnittänyt sen kasviteippisaranalla taustapahviin. Näin sain aikaiseksi isohkon ja omanlaisen onnittelukortin. Mutta tulipa taas opittua samalla jotain uutta; ei mitään mullistavaa, mutta erilaista kuitenkin. Olenpa tässä ajatellut, että voisin pian kokeilla jotain ihan uutta, vaikkapa vitriinikehystystä, mutta siitä sitten myöhemmin lisää.