Koulutiellä jälleen, tosin nyt opiskelu on jotain ihan muuta kuin mikään tähän mennessä. 4-kympin kriisiin kuuluu kuulemma, että lähdetään opiskelemaan joko hoito- ja hoiva-alaa tai sitten käsityöläisammattiin ja minä sitten valitsin tämän jälkimmäisen. Sattuman ja suosituksen kautta alaksi valikoitui tarpeistonvalmistus ja tällä tiellä ollaan ja katsotaan mihin asti se vie. Vaan mennessä näkee ja täältä blogista voi seurata, että mitä kaikkea olen ennättänyt oppia.

Sana tarpeistonvalmistus ei kerro monellekaan juuri mitään, mutta kun sitä hiukan avaa, että kyseessä on teatterin pienrekvisiitta, niin jo vähän enemmän. Tarpeistonvalmistus on lähinnä sitä, mikä jää lavastuksen ja puvustuksen väliin.


torstai 30. toukokuuta 2013

Muottityöt

POLYESTERIHARTSIVALUT

Kokeilimme myös valuja polyesterihartsiin, josta tulee kirkkaita ja kovia malleja. Seos sekoitetaan kahdesta aineesta ja kuvasta näkyy sekoitussuhde; eli purkki ja pikku-pullo ja sitten samassa suhteessa, jos haluaa vähemmän. Sekoitetaan huolellisesti ja tässä taas on syytä suojata silmät ja kädet. Haju on myös hurja, joten kunnon tuuletus, vetokaappi tai muu on ihan asiaa.


Koetimme äkkiseltään keksiä massaan valettavia asioita ja itse tein napista ja rautalangasta kukan ja toisessa yhdistin napin ja tekotimantin. Massaa kaadettiin hiukan pohjalle ja sitten lisättiin valettava esine ja kaadettiin sitten lisää massaa päälle, niin että esine peittyy. Jätetään kovettumaan seuraavaan päivään.


Tässä valmiita valuja edestä ja takaa. Tekotimantti suli massaan, mutta taustaväri sentään säilyi. Reunat vaativat hiomista, mutta muuten ihan mukavasti onnistunut kokeilu.


Kokeilin myös kuivattujen lehtien ja ruusun valamista massaan ja se olisi ehkä muuten onnistunut hyvinkin, mutta ruusupa kellui massassa ja pyrki pintaan. Kävin sitä muutaman kerran kovettumisen aikana upottamassa syvemmälle massaan, mutta sitten massa kovettui melko nopeasti niin, ettei ruusua saanut enää työnnettyä syvemmälle. Ruusu vaatisi hiomista ja siitä voisi tulla hauska, jos muotoa saisi hiottua enemmän lehtien ja ruusujen muotoon. Ei ihan onnistunein kokeilu, mutta ei ihan huonokaan.