Koulutiellä jälleen, tosin nyt opiskelu on jotain ihan muuta kuin mikään tähän mennessä. 4-kympin kriisiin kuuluu kuulemma, että lähdetään opiskelemaan joko hoito- ja hoiva-alaa tai sitten käsityöläisammattiin ja minä sitten valitsin tämän jälkimmäisen. Sattuman ja suosituksen kautta alaksi valikoitui tarpeistonvalmistus ja tällä tiellä ollaan ja katsotaan mihin asti se vie. Vaan mennessä näkee ja täältä blogista voi seurata, että mitä kaikkea olen ennättänyt oppia.

Sana tarpeistonvalmistus ei kerro monellekaan juuri mitään, mutta kun sitä hiukan avaa, että kyseessä on teatterin pienrekvisiitta, niin jo vähän enemmän. Tarpeistonvalmistus on lähinnä sitä, mikä jää lavastuksen ja puvustuksen väliin.


perjantai 31. toukokuuta 2013

Tekstiilityöt

"PANNUNALUNEN"

Tämäpä meinasi ihan unohtua. Olin luvannut, että maskottipukuun ja siihen liittyvään pöytäliinaan tulee vielä jatkoa ja niinhän siihen tuli, mutta enpä vaan meinannut muistaa laittaa tästä mitään blogiin. 

Halusin tehdä liinan ja pannun väliin kauluksen, joka toimisi ikään kuin pannunalusena tai kannun alle laitettavana pikku-liinana. Olin jo kankaanpainantavaiheessa painanut ruusukuviota kapealle kaistaleelle melko tiiviisti ja tämä kaistale jäi odottamaan jatkokäsittelyä.

Nyt keväällä sitten työstin kaistaleesta reunat ja ompelin toiseen reunaan harvalla pistolla kiristyslangan.


Langasta sitten kiristin kaistaleen toista reunaa poimuille ja samalla sopivaksi kaulan ympärille.


Lopuksi ompelin kaistaleeseen nauhan, jonka aluksi piti olla solmittava, mutta muutin mieltäni ja teinkin siitä lyhyemmän, jolloin kiinnityksen voisi hoitaa neppareilla.


Tässä sitten kaulus valmiina ja kannun alla; opiskelukaveri toimii ystävällisesti mallina. Liinaa emme tässä vaiheessa malttaneet kaivaa kuvaa varten esiin, mutta eiköhän tästäkin idea tule esille. Maskottipuku alkaa nyt sitten olla valmis.