Koulutiellä jälleen, tosin nyt opiskelu on jotain ihan muuta kuin mikään tähän mennessä. 4-kympin kriisiin kuuluu kuulemma, että lähdetään opiskelemaan joko hoito- ja hoiva-alaa tai sitten käsityöläisammattiin ja minä sitten valitsin tämän jälkimmäisen. Sattuman ja suosituksen kautta alaksi valikoitui tarpeistonvalmistus ja tällä tiellä ollaan ja katsotaan mihin asti se vie. Vaan mennessä näkee ja täältä blogista voi seurata, että mitä kaikkea olen ennättänyt oppia.

Sana tarpeistonvalmistus ei kerro monellekaan juuri mitään, mutta kun sitä hiukan avaa, että kyseessä on teatterin pienrekvisiitta, niin jo vähän enemmän. Tarpeistonvalmistus on lähinnä sitä, mikä jää lavastuksen ja puvustuksen väliin.


perjantai 26. huhtikuuta 2013

Tekstiilityöt

VALMISTA SYNTYY HITAASTI, MUTTA VARMASTI... TAI JOTAIN SINNE PÄIN

Kankaanpainannan tulokset ovat jääneet odottamaan aikaa parempaa ja viimein ryhdyin muutaman painetun kankaan kohdalla tuumasta toimeen.

Mainitsin aikaisemmin, että haluaisin saada höyhenen kevyen kauppakassin, mutta ehkei se ole ihan mahdollista. No, ainakin tämä kassi pysyy kevyenä; tästä tuli nimittäin aika pieni. Mutta aina toisinaan tarvitsee pienille ostoksille pientä kassia ja tämä nyt onnistuu sisarelleni; annoin kassin nimittäin hänelle.

Seuraavaksi lähdin jatkamaan pöytäliinaa. Lisäsin liinaan Suomessa teollisesti valmistetun pitsin. Pitsi oli löytynyt toimintansa lopettaneet yrityksen tyhjennysmyynnistä ja sopi oikein oivallisesti liinani reunaan. Ompelin pitsin harvalla ompeleella kiinni liinaan, jotta se olisi tarvittaessa helppo purkaa, jos haluaisin käyttää sen myöhemmin johonkin muuhun.


Tässä sitten pitsi kiinnitettynä ja mielestäni se sopii tuohon kuin nenä päähän. Nyt painokuviokin näyttää entistä enemmän kirjaillulta ja liina on kuin suoraan mummon liinavaatekaapista. Liina kaipaa vielä päänaukkoa ja lisäksi teen myös kauluksen "pannunaluseksi" liinan ja teekannun väliin. Jatkoa on siis vielä tulossa...